Miesten kauden avaus päättyi tiukkaan tappioon

8.10.2018

BC Sisu (Pori) - Salama: 67 - 63 (16-16, 23-16, 12-13, 16-15)

Kauden avaus päättyi tiukkaan 4 pisteen tappioon Porin tunteikkaassa iltapäivässä. Salamalta aloitti Jurvanen, Papinoja, Rinne, Vehniä ja Linnolahti, penkiltä vahvistusta tarjosivat Sihto, Ilvesniemi ja Blixt-neitsyyden menettänyt Aleksi Töyry. Usea tärkeä pelimies oli estynyt - joka kostautui erityisesti korin alla molemmissa päissä.

Ottelun alku oli hakemista molemmilla joukkueilla, mikä ei sinäänsä ollut yllätys. Tällä kaudella yhteiset treenit ovat jääneet vähäisiksi eikä harjoitusotteluitakaan ole saatu kalenteroitua. Positiivisesti ajatellen tästä on kuitenkin hyvä jatkaa.

Tuomarit antoivat pelata fyysisesti molemmissa päissä ja täytyy kyllä sanoa että tämä oli kotijoukkueen etu. Salaman pisteet syntyivät pääosin kaukoheittojen kautta, kun taas porilaiset hyödynsivät kokoetunsa tiputellen "helppoja" koreja korin alta. Kotijoukkue sai myös hyvin sumputettua omaa korinalustaansa ja tuomarilinja teki siitä helpompaa. Jos joku yritti ajaa korille, sai kokea porilaisen vieraanvaraisuuden ruumiissaan - toki mekin yritimme koventaa otteita. Tästä kamppailusta jäi pahin muisto Tomi Papinojalle, joka joutui käydä paikkaamassa alahuultaan kolmannen jakson alun osuman seurauksena.

Ottelu pysyi porilaisten pienessä johdossa läpi ottelun. Viimeisellä neljänneksellä Peksi Jurvanen otti tilanteen haltuun nakuttamalla kolme perättäistä kolmosta. Tämä ei kuitenkaan riittänyt ja loppusummerin soidessa jouduttiin suuntaamaan pettyneinä kohti pukuhuoneita.

Pisteet: Jurvanen 19, Linnolahti 17, Papinoja 8, Vehniä 7, Rinne 6, Sihto 4, Töyry 2

Pukuhuonneessa saatiin kuulla muutama pelin tunnelmasta kertova kommentti:

"Hyvin meni ku vaan yks joutui paikattavaksi!"

"Kyl mä olin ihan tyytyväinen mun peliaikaan, tossa on ollu noita opiskelijatapahtumia... "

Salaman kausi jatkuu kahden viikon kuluttua (21.10.) vieraissa Lapualla.