SALAMAN MIEHILLE KAUDEN AVAUSVOITTO POHJANMAAN DERBYSSÄ

21.10.2018

BC Lapua – Salama 73 – 79 (29-28, 12-17, 9-17, 23-17)

Salaman kausi miesten 2 divisioonassa jatkui tänään tuttua vastustajaa vastaan Lapualla. Olikohan syynä lyhyempi ajomatka vai joku muu, mutta mukaan saatiin 11 pelaajaa. Coach Heinon ja Oskari Mäkisen läsnäolon lisäksi saimme kaivattua voimaa korin alle, kun Miikka Mikkonen ja Joel Jokinen saatiin pakattua henkilöautojen takapenkille. Joelin peliasu noudettiin sunnuntaiaamuna Diman rakennustyömaalta ja näin saatiin miehelle ensimmäiset minuutit Blixtissä. Joel kamppailee vahvasti Rookie of the Year-tittelistä. Lapualla oli mukana tuttu joukko, mutta erityisesti 18-vuotias Samuel Kujala näytti että kesä on koripallossa kehittymisen aikaa.

Ottelun ensimmäinen jakso oli vauhdikasta ilottelua molemmissa päissä kenttää. Kotijoukkueella tuntui osuvan kaikki heitot, 7 sisään kaaren takaa. Salama vastasi tähän hyvin erityisesti Tomi Papinojan ja Jaakko Linnolahden toimesta. Jakson lopussa myös edellä mainittu kaksikko Mikkonen – Jokinen pisti palloa pussukkaan. Erä päättyi siis kotijohdossa 29-28.

2. jakso olikin sitten perinteisempää kakkosdivarimatskua. Mikkonen antoi kaikkensa syöksymällä pallon perään jakson lopulla. Tuloksena henkilökohtainen virhe ja sormen vääntyminen – mies ulkona loppuottelusta. Puoliajalle siirryttiin lievässä vierasjoukkueen johdossa 41-45. Jotenkin alkoi näyttää siltä ettei kotijoukkue tule syttymään aivan samanlaiseen ilotteluun kun ottelun alussa.

Siltä sen näytti myös koko kolmas jakso. Salama alkoi ottamaan peliä haltuun molemmissa päissä kenttää ja ainakin Lapuan ison pään pelaajilla näytti olevan hankalaa palata puolustukseen. Ville Vehniä tehtaili jaksoon 7 pistettä ja neljännelle jaksolle lähdettiin lukemissa 50-62.

Luultiin että ottelu jatkuisi kolmannen jakson tahdissa loppuun saakka, mutta eihän nyt toki. Pekka Jurvanen otti kaksi peräkkäistä epäurheilijamaista virhettä ja joutui siirtymään loppuottelun ajaksi pukuhuoneen puolelle. Virheistä ensimmäinen oli hieman kyseenalainen ja toinen harmiton pallontavoittelu vastustajan ohiajon jälkeen, mutta säännöt on sääntöjä. Lapualaisethan tästä riemastuivat ja ottivat pelissä uuden vaihteen päälle. Erityisesti nuori herra Kujala ajoi jatkuvasti korille ja tuotti tulosta kotijoukkueen pistesarakkeeseen kuuden pisteen arvosta. Sisuuntuneista otteista kertoo myös, että Lapua teki jakson puolivälissä kahdeksan peräkkäistä pistettä vapaaheitoista. Näillä otteilla peli olikin taas tasoissa. Salama heräsi kuitenkin taisteluun ja erityisesti Joel Jokinen sai tulosta aikaan pisteiden muodossa. Ottelu päättyi siis kuuden pisteen voittoon ja tästä on hyvä suunnata katseet ensimmäiseen kotiotteluun, joka pelataan la 3.11. klo 14.00 Variskalla sarjakärki Raisiota vastaan.

Salaman pisteet: Papinoja 22, Jokinen 21, Linnolahti 12, Mikkonen 7, Vehniä 7, Jurvanen 6, Töyry 4