Salaman miehet jatkavat puhtaalla pelillä

13.1.2018

Salama – Kiimingin Riento 83-69 (29-12, 8-18, 23-26, 23-13)

Miesten edustusjoukkueen kevätkausi käynnistyi lauantaina Variskalla, kun paikalle saapui sarjan kovin vastus Kiimingin Riento. Joulukuun kohtaaminen vieraissa päätyi vain 4 pisteen vaaasalaisvoittoon, joten tiedossa oli tiukka peli. Kiiminkiläiset olivat käyneet ottamassa alkulämmön jo matkalla voittamalla Lapuan 24 pisteellä – tuoreimmat jalat jäivät siis matkalle.

Salaman aloitusviisikko (Jurvanen – Mikkonen – Linnolahti – Doubitski – Baryshev) aloitti vahvasti molemmissa päissä kenttää. Hyökkäyspään löylyä lisäsi vaihto-opiskelusta palannut ja vaihdosta aloittanut Tomi Papinoja, joka nakutti kylmästi 3 perättäistä kolmosta pussukkaan. Ensimmäinen jakso siis kotijoukkueen tahdissa 29-12.

Vieraat päästettiin mukaan peliin toisella jaksolla. Salama tuskaili korinteossa kun taas vastustaja pääsi tekemään helppoja koreja lähinnä korin läheisyydestä. Salama sai jaksolla aikaan vain 8 pistettä vieraiden 18 vastaan. Tasaväkinen vääntö jatkui neljännen jakson puoliväliin saakka, jonka jälkeen Salama ryhdistäytyi. Tiukan puolustuspelin seurauksena saatiin useampi nopea hyökkäys ja viimeistään tässä vaiheessa vierasjoukkueen pelaajilta alkoi mehut loppumaan. Erikoismaininnan ansaitsee kotijoukkueen takamies Pekka Jurvanen, joka tehtaili viimeisen jakson aikana 9 pistettä.

Ottelussa nähtiin ajoittain hyvää pallonliikettä ja nopeat hyökkäyksetkin osattiin käyttää kun niihin oli mahdollisuus.  9 kolmen pisteen onnistumista on kotijoukkueelle vähintäänkin kohtuullinen suoritus. Tästä onkin hyvä jatkaa ensi viikonlopun vieraspeliin Lapualle.

Salaman pisteet: Doubitski 18, Mikkonen 17, Linnolahti 15, Jurvanen 12, Papinoja 11, Baryshev 6, Ilvesniemi 4