Salama liigaottelussa

11.3.2018

Kauhajoen liigajoukkue
Kauhajoen liigajoukkue

Otsikko kuulostaisi hyvältä, jos Salaman naisten tai miesten edustusjoukkue pelaisi korisliigaa. Siihen taitaa kulua  vielä jokunen vuosi. Tätä odotellessa Salama tarjosi jäsenilleen lauantaina (10.3.) ilmaisen matkan Kauhajoelle katsomaan korisliigan ottelua Karhu - Kouvolan Kouvot.

Matkaan lähdettiin matkanjohtajamme Kristiinan johdolla kasarmintorin kupeesta Oravaisten Liikenteen uudehkolla bussilla. Ryhmään kuului 17 salamalaista tai lähipiiriin kuuluvaa korisfania. Kauhajoella ryhmä vielä vahvistui kahdella. Matkaan olisi toki mahtunut huomattavasti enemmänkin väkeä, mutta jostain syystä moni ei halunnut käyttää hyväkseen maksetun jäsenmaksun tuomaa etua. Reissuun lähteneiden matka sujui mukavasti ja väljästi istuen.

Kauhajoen liikuntasalista meille oli järjestetty merkityt paikat toisesta päätykatsomosta. Olimme hyvissä ajoin perillä ja pääsimme näkemään joukkueiden lämmittelyt. Kun Kouvot näytti hoitavan lämmittelyt perinteisin kuvioin käsiä heilutellen ja palloa käsitellen, niin Karhun lämmittelykuviot näyttivät olevan toisenlaiset. Nuori nainen (ehkä fysioterapeutti) jumppautti joukkuetta pitkään ja huolellisesti ilman palloa ennen näkemättömin liikkein ja pelaajat näyttivät noudattavan ohjeita keskittyneesti. Karhun kausi on tähän asti ollut huikea ja aloimme Harrin ja Peten kanssa epäillä, että oliko kauhajokelaisten menestyksen salaisuus alkulämmittelyn muutetut rutiinit.

Tarkemmat otteluraportit on luettavissa paikallislehdistä tai Karhun kotisivuilta, mutta ehkä paikallaan on lyhyt selostus ottelusta katsojan silmin.

Ottelu alkoi kotijoukkueen hallinnalla. Kolmoset osuivat tarkasti ja muutaman minuutin jälkeen Kouvot oli pakotettu ottamaan aikalisän.

Tässä vaiheessa järjestäjät huomioivat ryhmäämme ja Vaasan Salamaa hienosti kuuluttamalla, että ottelua oli saapunut seuraamaan ryhmä salamalaisia ja junioreiden vanhempia. Lisäksi kerrottiin sarjatasot, jolla Salaman miesten ja naisten edustusjoukkueet pelaavat.

Aikalisän jälkeenkin Karhu hallitsi peliä hienokseltaan ja puoliajalle mentäessä  kotijoukkueen johto oli 14 pistettä.

Kanttiinissa nautitun tarjoilun jälkeen päästiin seuraamaan toista puoliaikaa.

Karhun peli sujui niin hyvin kuin kannattaja vain toivoa saattaa. Pallo liikkui ja Karhun peli näytti rennolta. Ero oli hetkessä 22 pistettä kotijoukkueen hyväksi. Korvien väliin hiipi ajatus, että tämä peli on taputeltu, mutta ei ollut. Taas tuli nähtyä, että peli on vasta ohi, kun loppusummeri soi.

Ehkä Kouvojen valmentajan Jyri Lehtosen taktiset kuviot alkoivat toimia, kun Karhun hyökkäyspeli seisahtui ja hyviä heittopaikkoja ei saatu aikaiseksi. Odottelimme hyvän aikaa Karhun aikalisää, mutta sitä ei tullut. Aikaisemmin niin pelaamiseen keskittyneillä Karhun pelaajilla alkoi olla yhä enemmän asiaa erotuomareille. Kouvot tekivät tässä jännittävän pelin kaventaen piste-eron kolmeen. Lopussa pelin ratkaisi heitoillaan Karhusta parhaana palkittu Greg Mangano. Ottelu päättyi Karhun voittoon lukemin 93 - 88. Mangano oli hyvä, mutta mielestämme hän olisi voinut pelata useammin lähempänä hyökkäyspään koria, mikä olisi monipuolistanut Karhun hyökkäyspelaamista.

Onnittelemme Karhua voitosta  ja toivomme menestystä pitkälle kevääseen. Karhulaiset voivat olla myös ylpeitä hienosta ottelutapahtuman järjestämisestä.

Bussikyyti päättyi illalla turvallisesti lähtöpisteeseen kasarmintorin viereen. Reissusta jäi hyvä fiilis.