SALAMAN MIEHILLE JO KAUDEN 10. VOITTO

16.2.2019

Vaasan Salama – Salon Toverit 72 – 51 (22-12, 16-11, 20-9,14-19)

Salaman miehet jatkoivat voittojen tiellä Läntisessä 2 divarissa, kun se kaatoi kotonaan Variskalla Salon Toverit. Samalla säilyi paikka sarjakakkosena.

Salama lähti otteluun pienenä ennakkosuosikkina, sillä olihan parin viikon takaa taskussa 8 pisteen vierasvoitto samaisesta vastustajasta. Lisäksi vierasjoukkue oli päättänyt hoitaa Pohjanmaan reissun yhden päivän taktiikalla ja kävivät voittamassa Lapuan alkulämmittelyksi n. 20 pointsia. Salamalta puuttui mm. Ykköstakamies Jurvanen ja isosta päästä Doubitski ja Jokinen, jotka tekivät tuhokaan Salon reissulla korin alla. Vastustajan ykköstakamies oli ilmeisesti lomareissulla, joten saatiin sitäkin kautta apuja.

Ottelu lähti käyntiin odotetusti kotijoukkueen komennossa ja pelin ensimmäinen neljännes olikin Salaman paras jakso. Blixtiläiset yrittivät pitää tempon kovana ja saimmekin kohtalaisen helppoja koreja - tuntui että vastustajan jalat olivat jääneet Lapualle. Ensimmäinen jakso siis 22-12.

Parin viikon takainen vieraspeli voitettiin siirtymällä paikkapuolustukseen puoliajalla. Tänään puolustettiin kuitenkin koko peli miespuolustusta ja tuntuikin että Salama voitti tänään useat 1-vastaan-1 tilanteet. Kaukoheitot osuivat oikeastaan vain Coach Heinolla, joka säkitti muutaman hienon kolmosen. Jos esimerkiksi Tomi ”Babitz” Papinoja olisi osunut yhtään normaalilla tarkkuudella, loppulukemat olisivat olleet vieläkin rumemmat. Tämä oli muuten Tomin viimeinen ottelu Salaman kotiasussa. Mies jatkaa otteitaan Tampereen suunnalla. Blixt Nation kiittää usean kauden panostuksesta niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin!

Ottelun toinen jakso jatkui suurin piirtein samaan sävyyn kuin ensimmäinen, puoliajalle siirryttiin kotijoukkueen 38-23 johdossa. Yleisön tuli hakea kahvit ja pullat nopeasti, sillä tauon pituudeksi sovittiin vain 5min. Salolaisilla taisi siintää jo paluumatka silmissä.

Puoliajan jälkeen Salama hallinnoi, mutta vierasjoukkuekin pääsi peliin mukaan. Otteet hieman kovenivat puolin ja toisin, mutta tuomarikaksikko Valkki – Jolkkonen saivat pidettyä linjan ja peli pysyi koripallona. Eihän tämän päivän esitys mitään kauneinta koripalloa ollut, mutta yritystä oli ainakin enemmän kuin NBA:n Rising Star-ottelussa.

Salaman pisteet jakautuivat taas hyvin tasaisesti, kun kahdeksasta pelaajasta 6 teki vähintään 8 pistettä:  Oskari Mäkinen 18, Sebastian Äikäs 14, Jaakko Linnolahti 11, Miikka Mikkonen 10, Ville Vehniä 8, Jaakko Heino 8, Tomi Papinoja 3, Aleksi Töyry -.

Seuraavat viikonloput matkataan Raisioon ja Kaarinaan ja seuraava kotiottelu Variskalla su 10.3. klo 14.00. Tuolloin vastaan astuu sarjakärki Korihait.