Miehet vieläkin voittamattomia kotisalissa

10.3.2019

Salama – Korihait 2: 72-60 (19-15, 23-19, 15-16, 15-10)

Salaman miehet jatkoivat kotisalissa edelleen puhtaalla pelillä, kun sarjakärki Korihait kaatui Variskalla sunnuntai-iltapäivän pelissä.

Etukäteen Salama lähti otteluun altavastaajan roolissa, mutta kun ilmeni että vastustajalta puuttui rutkasti liigakokemusta omaava kaksikko Jalonen-Saaristo, asetelma muuttui. Ehkä tämä vaikutti hieman kotijoukkueen asenteeseen, sillä ensimmäisissä vastustajan hyökkäyksissä etsittiin omia miehiä ja Korihait pääsivät johtoasemaan. Tuskaisen alun jälkeen päästiin kuitenkin peliin kiinni ja avausjakso päättyi kotijoukkueen 4 pisteen johdossa. Dima Doubitskin saldo 10 pointsia.

Toinen jakso jatkui Salaman lievässä otteessa, mutta koko matsin ajan tuli sudittua ohi selvistä korintekopaikoista – ehkä viimeisten viikkojen heikohko läsnäolo oli suurin osasyyllinen. Puoliajalle mentiin kuitenkin kahdeksan pisteen johdossa 42-34. Kahvia ja pullaa.

Toisesta puoliajasta ei jäänyt oikeastaan muuta kerrottavaa, kuin että vierasjoukkueen nro 10 Viinikkala sai viidennen virheensä kohtalaisen aikaisessa vaiheessa ja vastustaja pelasin lopun matsia viidellä – mikä on kylläkin ollut Salamallekin viime aikana tuttua vieraspeleissä. Joku ehkä luuli että peli ratkesi tuohon, mutta kyllähän Blixt takasi taas yleisölle jännitystä ”koko rahan edestä” ja päästi vastustajan mukaan peliin. Lopussa kuitenkin ryhdistäydyttiin ja pidettiin vastustaja viimeisellä jaksolla 10 pisteessä.

Salaman pistemiehet: Doubitski 18, Mäkinen 16, Linnolahti 12,  Vehniä 10, Äikäs 6, Rinne 5, Jurvanen 3, Heino 2, Ilvesniemi –

Ottelusta löytyy vierasjoukkueen kuvaama video osoitteesta (katso erityisesti Salaman uusi sivurajapeli ajassa1:00:30): https://www.youtube.com/watch?v=QtKOssvtWAY&feature=youtu.be

Salaman kausi jatkuu ensi viikonloppuna tuplakotiviikonlopulla!