Junioreiden kesäharjoitukset ovat alkaneet

7.6.2020

Vaasan Salaman junioreiden kesäharjoitukset alkoivat ryminällä Variskalla kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Ensimmäisellä viikolla harjoittelijoita oli 180, laskettuna käyntikertoina.

Harjoitusryhmien koot olivat 15- 26 junioria, eli pysytään hyvin alle terveysviranomaisten suositusten, vaikka enemmänkin pelaajia olisi yhtä aikaa harjoituksissa. Pystymme harjoitelmaan hyvin ja turvallisesti, kun muut kesäriennot tasoittavat kävijäpiikkejä.

 

Juniorit harjoittelevat viidessä harjoitusryhmässä, niin että kaikille löytyy sopivan tasoinen harjoitus, sekä haasteita mahdollisuudesta harjoitella ikäistään vanhempien ryhmissä. Harjoitusryhmät ovat sekaryhmiä, joissa tytöt ja pojat harjoittelevat yhdessä. Pelaajan ikää ja sukupuolta tärkeämpää on päästä harjoittelemaan sopivan tasoisissa ryhmissä, mikä ei ole aina talvikaudella mahdollista, kun keskitytään joukkueharjoituksiin. Kesäharjoitukset antavat oivan mahdollisuuden jokaiselle kehittää taitojaan.

 

Kesäharjoitusten nuorimmat ovat 2011 ja vanhimmat 2002 syntyneitä. Kahden nuorimman ryhmän valmentajien apuna toimii lukuisa määrä seuran vanhempia junioreita. Harjoituksissa on aina myös useampi kokeneempi valmentaja. Kesällä harjoittelevat myös valmentajat valmentamista. Kesän yhtenä tavoitteena on saada riittävä määrä osaavia valmentajia ja apuvalmentajia tulevaisuutta varten. Pyrimme myös järjestämään koripalloliiton valmentajan peruskurssin Vaasaan elokuussa.

 

Ensikaudesta on tulossa seuran joukkuemäärässä laskettuna ennätyskausi. Useammassakin ikäryhmässä aloitetaan syksyn pelit kahdella joukkueella ja kevätsarjaan ilmoitetaan varmasti jokunen lisää. Seurana haluamme olla vastaamassa koripallon harrastajamäärän kasvun haasteeseen ja tarjoamaan hyvän harrastuksen lapsille ja nuorille. Elo-syyskuun vaihteessa pyrimme järjestämään koriskoulun aloittaville Mikro- ja Mini-ikäisille uusille pelaajille.

 

Tehdään yhdessä hyvä ja hauska harjoituskesä, sekä valmistaudutaan hyvin seuraavan kauden koitoksiin. Harjoitusryhmät ja -ajat löydät seuran kotisivuilta www.vaasansalama.fi/kesaharjoitukset-2020/

 

Meillä oli todella hieno aloitusviikko, joten jatketaan samaan malliin!

 

 

Terveisin juniorivalmentajat