Olosalaman toiminta

Harjoitus Isolahdessa muutaman vuoden takaa

Toiminnan kuvaus

Kyseessä on harrastajaryhmä ikäjakauman ollessa reilu 2 -kymppisestä yli 60 -vuotiaaseen. Harrasteryhmästatuksesta huolimatta harjoituksissa mennään tosissaan, mutta ei niin vakavasti.

Olosalaman, eli tuttavallisemmin Olon toiminnan punaisen langan ovat muodostaneet vuosien mittaan hioituneet kirjoittamattomat säännöt, joista lopulta vuonna 2014 tehtiin myös kirjallinen versio. Sääntöjen ensimmäisessä kappaleessa kuvataan oleellinen Olosalaman toiminnasta:

"Olosalama on vaasalainen koripalloharrastelijoiden ryhmä, joka harjoittelee säännöllisesti. Varsinaisia harjoittelutaukoja ei ole pois lukien ne tilanteet, jolloin harjoitussaleihin ei pääse. Olosalama pelaa satunnaisesti ystävyysotteluita muiden paikkakuntien tai muiden maiden vastaavia joukkueita vastaan. Joukkue voi myös osallistua alueelliseen kuntosarjaan. Alla olevat pelisäännöt koskevat vain Olosalaman omissa harjoituksissa pelaajien keskinäisiä ottelutapahtumia."

Tämän enempää ei ole tässä syytä avata Olosalaman sääntöjä, ettei kukaan tosi pelimies sekoita niitä koripallon virallisiin pelisääntöihin.